Thank You (NL)

Lieve vrienden,
De Pride week zit er op. Moe maar zeer voldaan kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde en fijne 10e editie. Terwijl ik nog volop aan het bekomen ben met mijn voeten in een badje met mondwater en azijn, wil ik toch zeer graag de tijd nemen om “Dank U” te zeggen tegen een aantal mensen. Een event van dit formaat is enkel en alleen maar mogelijk wanneer er intensief wordt samengewerkt.
Eerst en vooral een grote “Dank Je Wel” aan onze voorzitter Bart Abeel Antwerp Pride Jouw inzet, enthousiasme en gedrevenheid zijn grenzenloos. Jouw energie lijkt onuitputtelijk en je geduld en diplomatie om al deze mensen, meningen en overtuigingen te sturen en bij elkaar te brengen zijn fenomenaal. Je bent een leider van formaat die weet hoe een team bij elkaar te houden en te laten werken. Top! Ook aan dat gehele team een grote dankjewel! (Luis, Marcia, de mensen van Stad Antwerpen, Queer Arts Festival, enz…)
Een grote “Dank Je Wel” aan Dimitri D’Anvers (en zijn team) voor je fenomenale inzet en je waanzinnige doorzettingsvermogen. Fijn dat we met Drag Queens United in de Parade mee konden op de wagen. Het was een super verrassing en een topfeestje!
“Dank Je Wel” aan de volledige ploeg van Balthazar Events (Niels, Quentin, Sofie, enz…) voor de geweldige voorbereiding en organisatie van het Love United Festival waarvan we met onze Drag Queens United deel mochten zijn. De show op het United podium was een eerste keer, maar als het van ons afhangt zeker niet de laatste keer.
De show was een succes dank zij de ongelooflijke inzet van een grote groep Drags die belangeloos zijn komen optreden, waarvoor zeer veel dank: Valentina Glamour, Tallulah, Miss Thalia, Yanaika Delight, Rolling Roxy, Miss Baksel, HannaH Stamina, Diva Grande, Di Luka, Zelda Von Trapp, Démi Blanché, Lola McQueen en Mitsy Multipass. You girls rocked that stage! Een extra woord van dank gaat naar Mia McQueen voor de ondersteuning in de bar en naar Pascal McQueen voor het ontwerpen en dragen van onze vlag. Dit alles overgoten met de heerlijke beats van Dj Tom Bayland. Topteamwerk! Het was spannend, leerrijk en om nooit meer te vergeten.
Ik wil ook nog alle andere Drag Queens bedanken die hadden toegezegd en om welke reden dan ook er last minute niet konden bij zijn. Net zoals alle Drags die “Ja” hebben gezegd tegen DQU. Een positieve intentie is een eerste belangrijke stap. Laten we het aub hier niet bij laten. Samen kan er zoveel meer en de wereld heeft meer dan ooit positieve signalen nodig.
Ook zondag was een groot en succesvol feest. Met een ander gevarieerd team van DQU werd op de Grote Markt het Closing Festival in stijl geopend. Een 45 minuten durende show met veel variatie en toptalent. Dank je wel Zsa Zsa Lamor, Rolling Roxy, Sacha Ryan, Miss Stephanie, Lola McQueen, Chattelou en Star. En zeker niet te vergeten de dansers van Showcase Entertainment olv. Tommy Gryson.
Het was de bedoeling van Drag Queens United om zoveel mogelijk performers bij elkaar te brengen om “samen, in vriendschap” een topproductie neer te zetten om zo een duidelijk signaal te geven naar de buitenwereld dat het echt kan. Missie volbracht! We kijken nu al vooruit naar volgend jaar. Hoe we kunnen groeien, verbeteren en blijven dromen.
Ten slotte wil ik heel graag mijn geweldige echtgenoot Luc Acke in de bloemetjes zetten. Zonder jouw hulp was dit nooit gelukt, jouw steun betekent alles voor mij. We zijn een topteam.
En dan echt ten slotte wil ik met beide handen op mijn hart iedereen nogmaals van harte bedanken. Jullie bijdrage heeft het verschil gemaakt en een impact gehad die mensen heeft geraakt.
We are Drag Queens United!
Met heel veel liefde en van ganser harte.
Peter Platel en Bang Bang LaDesh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *